27 ago 2009

Desallotgen el Casal Popular Okupat l'Estanquet






El passat dimarts 25 d'agost de 2008, efectius dels Mossos d'Esquadra van desallotjar l'Estanquet, el Casal Popular Okupat de Vilanova i la Geltrú, seu de l'Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú - Cajei. Feia un any que l'Ajv - Cajei disposava d'aquest espai alliberat.

Eren les set del matí, quan 9 furgonetes de la unitat mòbil dels Mossos d'Esquadra es van presentar davant l'inmoble de la rambla principal num.16 de Vng, esbotzant tot el què s'hi trobaren, identificant i escorcollant a tota persona sospitosa que s'acostava per davant el Casal Popular Okupat. A mig matí, Mossos i la brigada de l'Ajuntament ja havien tapiat l'edifici.

A les 7 del vespre, desenes i desenes de persones es van concentrar davant les portes de l'Ajutament per protestar contra el desallotament del Casal. Poc després de desconvocar la concentració, una marxa improvitzada es va dirigir fins a les portes de l'Estanquet, ara tapiada,per acomiadar-se del Casal Popular Okupat, on durant 1 any ha sigut el punt de trobada de molts col.lectius, persones, veïns i entitats. L'acte es va acabar quan es va llegir el comunicat i entre aplaudiments i agraiments als veïns de l'Estanquet i a totes les companyes i persones que han donat suport aquest any de projecte alliberat.


L'ESTANQUET ARA I SEMPRE RESISTEIX !