12 mar 2009

10 dies de presó per 60 euros ?



L'activista en defensa de Collserola sobre el qual pesa un ordre d'ingrés a presó de 10 dies ha informat a jutjats que no té intenció d'anar voluntàriament a la presó Model de Barcelona. El jutjat número 1 d'Esplugues que havia amenaçat al veí del poble amb la situació de cerca i captura policial a partir del 9 de març, de moment no l'ha fet efectiva. En el moment en que aquest ordre es faci efectiu, serà empresonat forçosament deu dies si qualsevol policia l'identifica pel carrer.
Aquest desobedient a l'especulació havia d'ingressar voluntàriament a la presó en un termini de deu dies des del passat 26 de febrer si no pagava una multa de 60 euros. Des de llavors, els jutjats no han paralitzat el procés judicial i l'ajuntament d'Esplugues ha mostrat el més absolut silenci. El membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec ha decidit no aparèixer pel centre penitenciari assumint les conseqüències de la situació de cerca policial.


El veí d'Esplugues de Llobregat ja va expressar el mateix dia del judici el seu rebuig a col·laborar en la imposició de la pena-multa de 60 euros o 10 dies d'arrest per una falta de desobediència. La condemna és fruit d'una acció absolutament pacífica o­n va romandre tres dies juntament amb dos companys de la Plataforma Popular contra el pla Caufec a 50 metres d'alçada exigint la paralització de la urbanització de luxe a la muntanya de Sant Pere Màrtir (Collserola).El proper dimecres 18 de març coincidint amb el ple municipal d'Esplugues, es convoca a les 19h una concentració de rebuig a l'empresonament, al pla Caufec-Porta BCN i a l'aplicació de les penes-multa.
En cas de detenció, es convoca concentració a les portes de La Model a les 19:30h el dia que sigui empresonat.