25 may 2009

Crònica del Tomb Solidari a Vilanova i la Geltrú











El dissabte dia 16 de maig la Coordinadora Antirepressiva del Garraf va convocar un seguit d’actes de suport a en Karim, militant de l’esquerra independentista de Vilanova i la Geltrú que va ser condemnat a 100 dies de presó, i a pagar 700 € d’indemnització, acusat d’haver agredit un mosso d’esquadra durant una manifestació. Com en Karim explica, ell va assistir a la manifestació del 15 de novembre (coincidint amb la cimera del G-20), per denunciar que qui paga les conseqüències de la crisi no sigui la classe treballadora, que no l’ha provocada. Portant una pancarta, va patir la càrrega que els anti-avalots dels mossos d’esquadra van fer-hi, i al mig del frec a frec, va rebre cops i se’n va sortir com va poder. Al cap de gairebé una hora, a dins el metro, agents de paisà el van abordar, a ell i als seus amics, per detenir-lo. Després de passar la nit a la comissaria de les corts, va ser citat a un judici, en què els policies van declarar que va ser ell que, separant-se de la manifestació, va córrer cap a la policia, va saltar i va clavar tres cops de peu a un agent, i que després va intentar arrossegar-lo cap a dins la manifestació. Que va lesionar un antiavalot i que li va trencar un intercomunicador.



La jutgessa sense tenir més proves que la paraula dels antiavaolts va comdemnar a en Karim a una indemnització per una falta de lesions i danys, i a una pena-multa de 100 dies de presó equivalents a 400 € per una falta d’atemptat a l’autoritat. És a dir, no el jutjaven per un delicte, i llavors diem: perquè el detenien (per una falta, n’hi ha prou amb què t’identifiquin).



A més, malgrat tractar-se d’una falta, és a dir, una qüestió lleu, la condemna era d’una pena-multa, que fixa una pena de presó, i un equivalent en diners. Això ho apliquen molt a accions de desobediència activa no violenta, a encausats per manifestar-se, o a militants de cases okupades. Així, sota l’amenaça de presó, molts companys i companyes, i molts col•lectius, es veuen amb la necessitat de pagar nombroses multes, que els ofeguen. Per tot això, i perquè ja d’entrada ens sembla una mesura discriminatòria i classista (si tens diners, te’n surts, si no en tens, t’ingressen a la presó), la decisió que ha près en Karim, i que la Coordinadora Antirepressiva recolza, és de no pagar la pena-multa, i afrontar el possible ingrés a la presó.



Això va portar a la Coordinadora Antirepressiva ha organitzar aquest Tomb Solidari, en què demanàven la solidaritat dels col•lectius, casals i organitzacions de l’Esquerra Independentista per fer activitats de denúncia del cas i de recollida de diners, per costejar la defensa. Aquest tomb ens ha portat a una quinzena de pobles i ciutats dels Països Catalans, el Tomb es va iniciar a Cardedeu, i durant aquests darrers mesos ha anat voltant per diferents poblacions com Vilafranca del Penedès, Cornellà, El Vendrell, Ribes, Gràcia, Sants, fins a unes 15 poblacions del país,on gràcies a la solidaritat de col•lectius d’aquestes poblacions han pogut difondre el cas, a més, de debatre sobre la crisi i el capitalisme, amb la xerrada amb què han acompanyat els actes.




Els actes del Tomb antirepressiu a Vilanova van consistir en una manifestació, parlaments, un sopar i unes actuacions musicals. Passades les 19.30 del vespre de dissabte 16 de maig, va començar la manifestació des de la plaça de la vila de Vilanova i la Geltrú, amb el lema a la pancarta de la capçalera: A PRESÓ? per dir-ho ben clar ! Capitalisme és Crisi ! Karim Absolució , i tancant la manifestació una altre on es podia llegir: A la repressió: desobediència, a les penes-multa: insubmissió.




Més d’un centenar de persones es van manifestar pel centre de la ciutat acabant el recorregut al Parc d Ribes Roges on va finalitzar la manifestació, amb parlaments de l’Assemblea dels Drets Socials del Garraf, un membre del comité d’empresa de la fàbrica Mahle , el portaveu d’Alerta Solidària, i en Karim com a Coordinadora Antirepressiva del Garraf.
Tot seguit va haver-hi un sopar popular, al preu de 7 euros on més de 80 persones hi van assistir.


La jornada es va cloure amb un concert antirepressiu amb els grups:


Berna ( EH )
I Tres Voltes Rebel ( Ribes )
Les trompetes de la mort ( Penedès- Terres de l’Ebre )
The hotsteppers ( Vilanova i la Geltrú )
Rebel Vibration Sound ( Sound sistema )