15 abr 2008

Absolució d'un militant d'Endavant-OSAN

Absolució d'un membre d'Endavant Vilanova i la Geltrú acusat de falta de respecte i consideració al s agents de l'autoritat.

Arran del desallotjament del CSOA La Soga de Vilanova i la Geltrú, el dia 17 d’agost del 2007, un grup de joves van anar a la davant de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a realitzar una concentració de protesta pel desallotjament. Al cap d’uns minuts de la concentració va aparèixer una dotació d’agents de la policia local, en tot moment la protesta va ser pacífica i al cap d’una estona de concentració, els joves concentrats van dissoldre la concentració i van marxar sense cap mena d’incident.

Al cap d’uns dies, a un company de l’assemblea local d’Endavant que s’havia concentrat en la protesta, va rebre una denúncia per part de dos agents citant-lo a un judici de faltes, al·legant falta de respecte i consideració al agents de l’autoritat.

En el judici, el company va ser sentenciat com a autor d’una falta contra l’ordre públic i a pagar una multa de 10 dies a raó de 6 euros de quota diària que en cas d’impagament donaria lloc a passar cinc dies de presó al centre penitenciari més proper al seu domicili.Un cop realitzat el judici, l’inculpat va presentar un recurs d’apel·lació havent d’assumir els costos.

Després de realitzar el recurs d’apel·lació, l’Audiència Provincial de Barcelona va aprovar el recurs interposat i va revocar la sentència declarant l’absolució amb tots els pronunciaments favorables.

En aquesta sentència, l’Audiència Provincial de Barcelona, es qüestiona que només declaressin com a testimonis dos agents de la policia local, sense contrastar amb altres fonts o testimonis dels suposats fets denunciats, trobant-los totalment parcial.

Des de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf trobem que la versió policial dels fets havien estat manipulats, falsejat i que havien creat un muntatge policial per poder incriminar el company per una protesta pacifica. Aquest muntatge no els hi va funcionar com els agents i cos policial pensaven.

per més informació : www.endavant.org