8 jun 2009

Aturem l'empresonament d'en Karim de Vilanova



Karim Akbih Verdaguer, veí de Vilanova i la Geltrú condemnat a 50 dies de presó per mobilitzar-se contra la cisi econòmica i capitalista a Bacelona, fou detingut per agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, acusat d'agredir un antiavalot dels Mossos d'Esquadra.



ATUREM L'EMPRESONAMENT DEL KARIM DE VILANOVA


Culpables com en Karim,també ho diem clar: capitalisme és crisi!


Els treballadors i treballadores de Vilanova i la Geltrú, d'arreu dels Països Catalans i d'aquest nou món globalitzat patim directament i més que ningú les conseqüències de l'actual fase econòmica. Conseqüències sobre l'accés al treball, a l'habitatge i a prestacions socials cada dia més precàries i en continuats processos més o menys encoberts de privatització.

Quan les primeres mobilitzacions de treballadors i de treballadores prenien els nostres carrers al crit “que la crisi la paguin els rics”, els diferents governs prenien mesures per desactivar l'auge de les protestes i l'organització ciutadana al marge de les estructures sindicals pactistes habituals.


Al silenci mediàtic s'hi va sumar la directriu de reprimir aquestes mobilitzacions.Només en aquest context podem entendre la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra l'acció simbòlica i pacífica d'abocament de fems davant del Banc d'Espanya, a Barcelona, el dia 15 de novembre del 2008. Només en aquest context podem entendre la posterior detenció del company Karim. I només en aquest context podem entendre el perquè tres mossos i un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona van testificar corporativament contra en Karim assegurant que havia colpejat amb una triple patada voladora a un policia, tot en un judici on es van mostrar unes imatges en les que no s'hi veia res del que descrivien.


Ara el Jutjat Penal núm. 15 de Barcelona, recorrent a la figura de la pena-multa, ha imposat una condemna de presó contra en Karim, eludible amb el pagament d'una multa de 400 €. En el cas de no pagar aquesta multa, en Karim serà empresonat durant 50 dies.Es castiga de nou la pobresa amb mesures com aquestes que permeten als qui tenen més diners eludir la presó sense dificultats.


En el cas del Karim, el cinisme de la sentència és major perquè va ser precisament la denúncia de la discriminació econòmica contra les classes populars el que el va empènyer a manifestar-se. És per això, que en un acte de coherència, i com a denúncia del caràcter classista d'aquestes mesures punitives (penes-multa), en Karim ha decidit no pagar la multa i per tant, l'Estat l'hauria d'empresonar durant 50 dies.


És per això que, NOSALTRES, col·lectius i persones sotasignants, tot demanant-vos la vostra implicació i col·laboració en la campanya solidària engegada des de Vilanova i la Geltrú,1. Proclamem la nostra solidaritat amb en Karim Akbih Verdaguer, veí de Vilanova i la Geltrú, militant independentista i sota amenaça de complir 50 dies de presó per haver-se plantat al xantatge de la crisi econòmica i al xantatge d'una multa de 400 €.


2. Denunciem la injusta situació d'amenaça de presó que ha de suportar el Karim, i lamentem que l'Estat vulgui empresonar algú que com ell comet el delicte de no romandre passiu davant les problemàtiques socials que pateix el nostre poble.

3.

Remarquem el nostre convenciment que tot plegat és fruit d'un context polític pel qual, les autoritats del país esmercen esforços per silenciar, criminalitzar i si cal, reprimir, aquelles expressions populars que denuncien les conseqüències de l'actual fase econòmica sobre la classe treballadora catalana.


4. Finalment, EXIGIM LA NO EXECUCIÓ DE LA SENTÈNCIA, ja que som majoria els qui, com en Karim, som culpables de l'únic delicte que aquí es pretén castigar: treballar perquè no siguem els de sempre els qui continuem pagant els plats trencats del sistema capitalista.


Aquest manifest, amb les adhesions, serà remès al JP núm. 15 de Barcelonai lliurat a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.